top of page
  • תמונת הסופר/תRotem

אחסון & ארגון בדירונת תל אביבית

בשבועיים האחרונים יצרתי תוכן על בסיס יומי כמעט כדי לענות על השאלה המתבקשת - אילו בגדים יש לך בנוסף לאלו שבקפסולה? דיברנו על:

  1. בגדי ספורט ובית

  2. בגדים חגיגיים\ לאירועים

  3. הלבשה תחתונה

  4. אחסון וסידור הארון - הקפסולה ומעבר לה

היום, נתחיל לענות על שאלת ההמשך (גם כן נפוצה מאד!) - איך את מאחסנת את כל הבגדים האלו? במקור, כשחשבתי על מה צריך להיות בסדרונת הזאת כדי לענות השאלה הזו, הנחתי שפוסט אחד יספיק לתיאור כל מערך סידור הארון שלי, אבל בפועל התחלתי לכתוב וראיתי שזה לא המצב (פשוט ארוך מידי!). אז החלטתי לפצל - בפוסט הנוכחי נמשיך את השיח על הפריטים שלא בקפסולה וסידור הארון הכללי, ובשבועות הקרובים אעלה פוסט המשך על סידור הקפסולה עצמה, כלומר ניכנס לעובי הקורה ונדבר על האופן בו אני מסדרת את פריטי היום יום שלי בצורה שממקסמת השראה ומצמצת צורך בקניות.

גרסא לחובבות הוידיאו:



גרסא לחובבות הפוסטים הקלאסיים:

  • למצוא את מערכת הסידור שעובדת בשבילכן - לפני שנתיים כמעט הייתי בהרצאה ושמעתי הגדרה מעניינת למהו לזבל בבית - "כל דבר שאין לו מקום מוגדר". הלכתי הביתה עם המשפט הזה,והגעתי למסקנה שזה נכון - כדי לשמור על סדר, וגם כדי להמנע מלאגור פריטים לא נחוצים כל חפץ בדירה שלנו צריך מקום משלו - אגרטלים שאינם בשימוש כרגע, גומיות השיער, כבלים עודפים... וכמובן - הבגדים בארון שלי, שהם החפצים שאני משקיעה בהם הכי הרבה מחשבה by far. זה הטיפ הראשון שלי כדי לשמור על ארון מאורגן - לחשוב מראש מה יהיה איפה בצורה סיסטמטית. החלוקה יכולה להיות על פי קטגוריות (חולצות, מכנסיים, סוודרים..)\ צבעים\ עונה\ שימוש (יום-יום, ספורט, חגיגי..)\ חלוקה לבייסיקס ולתוספות.. על פי כל דבר שנוח לך כל עוד נוצר מצב בו לכל פריט יש את המקום המוגדר שלו בארון, כלומר - שאת יודעת בדיוק איפה הוא צריך להיות כשהוא חוזר מהכביסה ויש מקום שמחכה לו. אצלי - החלוקה של הארון היא קודם כל לפי שימוש:

  • בכל חלק בארון, אני מחלקת את הפריטים לפי קטגוריות (סוג הפריט). כמו ניתן לראות באיור מטה, בקפסולה שמשמשת אותי ביום יום ובבגדים החגיגיים אני מסדת את הפריטים גם לפי צבע, במקרה הראשון כדי שיהיה לי נעים וכיף להתלבש ביום יום ומקרה השני כי אני כמעט לא נוגעת בהם וזה מצריך מעט מאד מאמץ אז למה לא.

  • התחשבות בתדירות השימוש - אמרנו שאפשר לסדר לפי כל מיני אלמנטים - סוג הפריט, צבעים, עונות.. וזה טוב ויפה - אבל כשאנחנו חושבות מה איפה, אני חושבת שלא פחות חשוב מלקבץ לפי עיקרון מנחה זה לדאוג שהפריטים שאנחנו משתמשות בהם בתידרות גבוהה יהיו זמינים לנו. זו הסיבה למשל שהקפסולה שמכילה את בגדי היום יום שלי נמצאת בגובהה העיניים שלי, בגדי הספורט גם כן בגובהה נגיש - אבל האחסון, הבגדים החגיגיים והפריטים שאני מתכננת למסור מצריכים שרפרף.

  • התחשבות בפריטים שמצריכים אחסון מיוחד - סוודרים, למשל, מעדיפים שלא תתלו אותם, אך שמלות ערב לרוב יעדיפו תליה. זה גם שיקול שהשפיע על אופן סידור הארון שלי, והסיבה שהפריטים החגיגיים שלי פלשו לטריטוריה של +1 (נו מה, הוא לא השתמש במקום הזה!). הייתי ממליצה לבדוק אם בגד מצריך אחסון מיוחד כבר במעמד קניה - לא בהכרח לשאול את המוכרת, יותר את עצמכן - יהיה לי את שקית המתאימהלאחסן את הסוודר חובב-האבק הזה? יהיה לי את הקולב הקטן המיוחד שחולצת המשי הזו מצריכה? ולא רק צרכים ממשיים של בגדים צריכים להנחות אתכן, אם בגד יכול להיות מקופל אבל זה אומר שתצטרכו לגהץ אותו לפני כל שימוש - מבחינתי זו קריאה ל-"תתלו אותי בבקשה!", ואני נוטה לנסות להקשיב לבגדים שלי, במיוחד אם זה יקל עלי את השימוש בהם או ישמור עליהם לאורך זמן. שני מקורות רלוונטים בהקשר הזה: איך לאחסן פריטים שונים, טעויות נפוצות באחסון בגדים.

  • לבחור על מה להתפשר- אני הראשונה שתספר לכן שהסידור הקיים לא אופטימלי בעליל. פריטי החורף (וסוודרים בפרט) בוודאי זועפים על האחסון הצפוף מידי, התחתונים והחזיות היו מעדיפים להיות במגירות, יש פריטים שיצאו להפגין על כך שהם צריכים להיות תלויים כל השנה ... אבל, זה בסדר - שומעת את הזעקה, אבל אלו הדברים שאני מתפשרת אליהם כדי שיהיה לי מקום לפרוס את הקפסולה כמו שצריך ולהנות מההתלבשות שלי ביום-יום. עד שיהיה לנו בית משלנו שאתכנן בו את הארון מאפס, אני פשוט מתעדפת את החלל המוזר שמישהו תכנן אי שם בשנות החמישים. אז האחסון קצת צפוף והתחתונים לא מסודרים בצורה הכי אסטית, יכולה לחיות עם זה.


כמה מילים לסיום:

כשמדובר בחלוקת הארון, צריך למצוא סידור שמתאים לאורח החיים, לאיצולים שנובעים מאופן התחזוקה שהבגדים שלכם והאילוצים שהארון שלכם מכתיב, אין פרסונלי מזה! אני הגעתי לסידור הנוכחי אחרי אין סוף סבבים של ניסוי וטעיה, הדרך הכי טובה ללמוד מה נכון בשבילכן היא פשוט לנסות.


על מה לא דיברנו? על סידור של הקפסולה כבוטיק (מובטח פוסט המשך!) ועל אחסון של נעליים ואביזרים (גם מתישהו, בעתיד). שיהיה חג סוכות שמח! רתם


Comments


bottom of page