top of page
  • מה זה ארון קפסולה?
    ההגדרה פשוטה: ארון מנוהל היטב שמורכב מפריטים שאת.ה אוהב.ת ללבוש, ממנו יוצרים בכל עונה מלתחה עם פריטים שמתאימים זה לזה ולאורח החיים שלך. וקצת יותר קונקרטי: בכל עונה, בוחרים 30-40 פריטים (37 בארון קפסולה קלאסי) - חולצות, מכנסיים, נעליים, שמלות וכו'.. שילוב של פריטים שכבר יש לך ואת.ה אוהב.ת ומספר פריטים חדשים ואיכותיים שאת.ה מחליט.ה להוסיף ומרכיבים קולקציית קפסולה ל-3 חודשים. הרעיון הוא לבחור מראש בקפידה דברים שתהני.ה ללבוש, מתאימים זה לזה ולאורח החיים שלך בתקופה הקרובה כדי לחסוך כאבי ראש בבקרים ולהמנע מקניות לא נחוצות. אהה, ועוד משהו: בגדי ספורט, הלבשה תחתונה, פיג'מות ואקססוריז לא נכללים בארון הקפסולה, רק פרטי לבוש (Garments, באנגלית). עכשיו זה נשמע ממש קליל, נכון? אבל לא תאמיני איזה שינוי זה יכול לעשות בחיים שלך!
  • מה המטרה של ארון קפסולה?
    המטרות של ארון קפסולה (והתהליך ליצירת ארון קפסולה) הן: לדייק את הבחירות שלך וליצור לעצמך מחדש כל עונה מאין "קולקציה" שמתאימה לך בדיוק מבחינה פרקטית ואסתטית. להמנע מתחושת ה-"אין לי מה ללבוש" והתסכול הנלווה אליה. ללמוד מה בדיוק את אוהבת ומתאים לך - צבעים, גזרות, בדים... לצמצם את צריכת הבגדים, ובמיוחד בגדים באיכות הנמוכה, על מנת להתנהל בצורה יותר מקיימת. להמנע מתחושות שליליות בכל הנוגע לבגדים - לומר שלום לפריטים שכבר לא מתאימים לגוף שלך\ להפסיק להרגיש אשמה על קניות אימפוליסביות וכו'... לחסוך כסף, או לחילופין - להסב את התקציב לפריטים יותר יקרים שישרתו אותך יותר זמן ו\או מתיישבים עם העקרונות שלך (עיצוב מקומי, Fair Trade...) כלומר - המטרה היא לא לסדר את הארון או ללמוד להסתדר עם 10 פריטים.
  • אבל, איך מסתדרים עם מעט?"
    אם תשאל.י אותי - אין לי מעט! 37 פריטים זה המון! למשל: - 10 זוגות מכנסיים - 10 חולצות - 3 שמלות - 4 זוגות נעליים - 3 מעילים - 2 ג'קטים - 5 סוודרים כבר לא נשמע כ"כ מעט, נכון? וכמובן, כל היופי בארון קפסולה הוא שבחרת את הפריטים שלך מראש כך שיתאימו זה עם זה, ויתאימו לך, ו-"ניקית" רעשי רקע. כלומר, יותר קל לראות מה יש לך ולחשוב על שילובים חדשים. 37 אולי נשמע כמו מספר מפחיד, אבל קודם כל זה לא מספר ברזל, לפעמים יש לי 42 פריטים בארון וגם אם יהיה לך קצת יותר את.ה עדיין יכול.ה להתנהל לפי העקרונות של ארון קפסולה ולהנות מהיתרונות של התנהלות עם מתלחה עונתית.
  • מה הקשר בין ארון קפסולה לפיתוח סגנון אישי?
    חלק מהרעיון הוא שאת.ה מגביל.ה את עצמך במספר הפריטים, ואי אפשר גם וגם וגם (גם ג'ינסים מתרחבים, גם מגפי בוקרים, גם ברט אדום). צריך להבין עם עצמך - מה גורם לי להרגיש יפה ואופנתית אבל גם מתאים מבחינה פרקטית לאורח החיים שלי? יצירת ארון קפסולה זה תהליך עונתי, ובכל עונה מדייקים את הבחירות בהתאם למסקנות מהעונה הקודמת - מה משותף למכנסיים ששלפת מהארון שוב ושוב? אילו פריטים חשבת שתלבש.י אבל לא לבשת בפועל? אני באופן אישי התחלתי לאבחן מה הסגנון שלי רק אחרי כמה עונות קפסולה, כשידעתי בצורה מאד ממשית מה עובד בשבילי ומה לא. הבנתי שהסגנון שלי משתנה בהיבטים מסוימים (בעקבות טרנדים והשראה מאנשים שונים) אבל בהיבטים אחרים הוא נשאר יחסית קבוע, וזה עזר לי להבין באילו פריטים שווה לי להשקיע את הכסף שלי (מגפיים לבנים קלאסיים - כן! מעיל דמוי פרווה מנומר - לא!).
  • ומה אם אני לא בטוח.ה מה הסגנון שלי?
    אם תיגש.י למדריך ליצירת ארון קפסולה תראי.ה שהשלב הראשון בתהליך הוא לרשום אילו פריטים בארון את.ה הכי אוהב.ת ללבוש ובהמשך, יש שאלות מכווינות נוספות שעוזרות להבין מה עובד בשבילך. אם חוזרים אל המדריך פעם ב-3 חודשים עם תובנות מהסבב הקפסולה האחרון לאט לאט מגלים דפוסים ומבינים מה גורם לך להרגיש נהדר לא רק ברמת הפריט, אלא גם ברמה הסגנון הכולל - אם את נוטה לכיוון קלאסי או גראנג'י, מוקפד או זרוק וכו'... קיצר, מומלץ להציץ במדריך, גם אם את לא מתכננת להתחיל להרכיב קפסולה בקרוב!
  • מה הקשר בין ארון קפסולה לסביבה?
    יש שני צדדים לתרבות הצריכה והאופנה הזולה שזמינה לנו היום, והצד שאנחנו בדרך כלל לא רואים הוא הניצול האדיר של עובדים והזיהום הסביבתי המסיבי שהורס אזורי מחיה שלמים. אוקיי, מדכא, לאופנה יש נזק סביבתי אדיר - אבל מה הקשר לקפסולה? אשתף מניסיוני האישי - ארון קפסולה גורם לי להיות הרבה יותר מדויקת עם הבחירות שלי, לא רק בלהבין מה אני צריכה ולקנות פחות - אלא גם לבחור ממי אני קונה. אני ממש "מצביעה עם השקלים שלי", במקום לתת את הכסף לאותן חברות אופנה שאחראיות על הנזק הסביבתי ומעסיקות אנשים בתנאים מנצלים, אני בוחרת לקנות ממותגים שיש להם אג'נדה אחרת (מחזור פריטים ישנים, למשל), ממעצבים ישראלים שמתעקשים לתפור בארץ (למרות שיותר יקר, כאן ניתן לפקח על איכות ותנאי העסקה) ומחנויות יד שניה (בביגודית של ויצ"ו הרווחים מושקעים חזרה בקהילה). בנוסף, למדתי לחפש ולהבחין בין אופנה זולה לבין פריטים איכותיים יותר, שישרתו אותי יותר מעונה.
  • רגע, בתכלס - איך המעבר לארון קפסולה השפיע על החיים שלך?"
    התחלתי לקפסל כי רציתי לקנות פחות ולצאת מהמעגל של ארון מלא + תחושה נצחית שאין מה ללבוש (שהובילה אותי כל פעם מחדש לעוד קניה). אבל בפועל, לא רק שהתחלתי להרגיש שיש לי מספיק... אני כבר לא כועסת על המותניים שלי, שתמיד נראו לי בעייתיות בתאי מדידה. למדתי לקנות פריטים שמתאימים לגוף שלי בדיוק כמו שהוא, להשקיע בפריטים שנתפרו בשבילי מראש או להתאים אותם אלי אצל חיים התופר הנאמן בנחלה (יש לי רק 10 זוגות מכנסיים, אני רוצה שכל אחד יתאים כמו כפפה!) אם להיות כנה, אני לא חושבת שאני חסכתי הרבה כסף במעבר לארון קפסולה, בסיפור שלי הכסף עבר מקניות מפוזרות לקניות השקעה. אבל, אני מרגישה מצוין כשאני לובשת בגד של מעצבת מקומית מוכשרת ו\או מותג שאיכפת לו מהסביבה. כיף לי לגשת לארון שלי! הוא מסודר בצורה נוחה ויזואלית, אני יודעת איך לעבוד עם הפריטים שיש בו ובגלל שהם נבחרו בפינצטה לכל אחד יש סיפור שגורם לי להרגיש שמחה. וכמובן, הבנתי מה הסגנון שלי ונהייתי צרכנית יותר חכמה - אימצתי כלים לבחירת בגדים שיתאימו זה לזה, יגרמו לי להרגיש בנוח ויתאימו לאורח החיים שלי, כך שאירועי ה-"אין לי מה ללבוש" כמעט עברו הכחדה.

שאלות & תשובות נפוצות

bottom of page